The Umbrella Academy 3 dah ditayangkan kat Netflix

The Umbrella Academy 3 dah keudara.

Best sangat citer dia.
Puas hati tengok.


Apapun, memang ada unsur elgibitikiyu pun dalam ni.

Season 1 ada aksi gey
Season 2 ada lesbien
Season 3 ada trans pula

Walaubagaimanapun elgibitikiyu tu bukan focul dalam citer ni, cuma dia nak juga masukkan sekor dua wakil dalam citer ni untuk membrainwash otak kita (dan remaja terutamanya) bahawa elgibitikiyu ni normal kononnya.

Apapun citer dia sedap kalau korang bole ignore kewujudan elgibitikiyu tu.

The Umbrella Academy ni diasaskan oleh seorang pakcik kaya yang adopt 7 baby ajaib dan latih baby ni jadi superhero. Malangnya 7 baby ni rebel pula bila dah besar maka 7 superhero ni tinggal kenangan.

Kat bawah ni kaklong nak recall balik intipati season 1 dan 2. Sape belom tengok jangan la baca ya. Nanti tak best pula. Korang tengok je season 1 tu kat Netflix. Memang best cuma ada elgibitikiyu tu je yang tak best satu.

Season 1

Ayah dorang meninggal dunia lalu anak² ni berkumpul untuk memberi penghormatan terakhir. Tapi lain pula yg jadi. No 5 muncul dan cakap dunia akan kiamat beberapa hari lagi lalu dia berusaha keras untuk elakkan kiamat. Tapi kiamat jugak. Untuk elakkan diri dari matti bersama kiamat No. 5 bawa semua 7 beradik ni ke masa silam.

Season 2.


Mereka sampai ke masa silam tapi setiap orang sampai pada tahun yang berbeza. Pastu No.5 dapat tahu yang dunia akan kiamat pula beberapa hari lagi dan dia usaha lagi elakkan kiamat dengan bantuan adik-beradiknya. Kali ni berjaya dan mereka berpeluang kembali semula ke masa sebenar mereka. Bila dah kembali, semuanya okay kecuali The Umbrella Academy tak wujud. Yang wujud ialah The Sparrow Academy dan 7 superhero tu ialah orang lain. Halamakk

Season 3 kene tengok sendiri la baru syok.

Tapi best.

4/5⭐ (kurang 1 star sbb elgibitikiyu)

Catat Ulasan

0 Ulasan