Catatan

Tunjukkan catatan dari Mac, 2018

I'm preggy!

Alhamdulillah. 5 tahun honeymoon akhirnya senyap² ada nyawa berdegup dalam badan Kaklong. Ikut tarikh 14 minggu. Ikut saiz 11 minggu. Tak kisah la mana². Asalkan awak lahir dengan selamat dan cukup sifat zahir dan batin. Mama takut ni tau. Sekarang mama makan nasi setiap hari dan clean diet takut awak tak cukup zat. Papa pun dah stress tengok mama makan 5x sehari. Awak kene kuat tau sampai bulan Oct ni, kita kuat sama² k. Terima kasih kepada semua rakan² blog, fb dan ig Kaklong. Tau, korang doakan Kaklong senyap² kan. Semoga Allah limpahkan rahmat yg tak terhingga kepada korang. Sayang korang. Muah!

Peah, Tipah dan Milah

Pernah satu ketika, Peah keluarkan statement bahawa Tipah adalah Scammer X yang menyamar dan cuba menghampiri (berkawan)nya dengan niat tak baik. Peah keluarkan beberapa teori yang menunjukkan Tipah dan Scammer X adalah orang yg sama. Kaklong kenal Tipah tu dah 5-6 tahun (ketika peritiwa ini berlaku. Sekarang dah masuk tahun ke-9 kaklong kenal dia), jadi ofkos la Kaklong tak percaya, tapi tak layan sangat la benda macam ni. Tipah keluarkan statement yg dia takde kene mengena pun dengan Scammer X, tapi Peah bukan main rancak lagi mengingatkan orang ramai supaya tidak terpedaya dengan hasutan Tipah itu (padahal Tipah tak pernah hasut apa² pun selain berkawan, upload gambar lawa² dan tulis blog santai²). Peah tu orang berpengaruh juga la, dan bahasanya boleh tahan lazer. Sejak itu Tipah kelihatan selalu update status selfie, check-in di lokasi dia makan dan dia kerja. Mungkin untuk meyakinkan kawan² bahawa dia ni memang wujud pun, bukan scammer seperti yang dicanang. Kawan² Peah

Kawan-kawan