Catatan

Tunjukkan catatan dari Jun, 2021

Mengandung 36 minggu

Imej
Kaklong ni tengah mengandung minggu yang ke-36 tau. Maknanya ni dh masuk bulan yang ke-9. Tunggu masa je nak bersalin. Sebenarnya kaklong ni takot sangat nak bersalin. Takot sakit tu. Ini kemungkinan besar last kaklong mengandung. Sebenarnya nak sorang lagi, tapi kalau mengandung sorang lagi umur kaklong time tu 39-40 tahun. Risiko juga mengandung tua² ni. Mengandung yang ni pun badan kaklong sakit-sakit dan banyak alahan. Walaupun tak seteruk kandungan pertama, tapi tekanan dia lebih hebat lagi. Mengandung first tu walaupun sakit² tapi kaklong bole rehat 24 jam. Sebab anak first, takde sape kat rumah kecuali cik abang. Kandungan yang kedua ni, ada si kecik yang baru nak berlasak tu. Dia sebenarnya dalam fasa belajar bercakap dan bermain secara fizikal, tapi kaklong tak larat nak layan dia. Hari² kaklong kene wrestling dia dia pun suka menjerit, baling barang, taknak makan, tantrum, semua benda taknak dan sebagainya. Sebenarnya normal je tu usia 2-3 tahun perangai camtu, cuma kaklong t

Pindah ke Blog Baru

Imej
Assalamualaikum. Kaklong dah berpindah ke blog baru. kaklong-chan.blogspot.com Punca perpindahan ini adalah seperti yang korang sedia maklum, blog ini tak tersenarai dalam search engine tanpa kaklong paham kenapa begitu. Dari 1000 views sehari jatuh ke 0 view sehari. Pedih wooo. Dah ler lama giler dah tulis blog. Apapun, akhirnya kaklong move on dan continue je menulis kat blog baru. Sape berminat bole la kunjung ke sana. Kalau tak minat, takpe.

Kawan-kawan