Catatan

Tunjukkan catatan dari Oktober, 2018

Pengalaman Bersalin

Imej
Pada 24 September, pukul 8 pagi kami dah sampai kat KPJ Perda. Kaklong kene induce pada minggu ke 37 kerana kencing manis. Sob sob. Tak lama tu kaklong terus dibawa ke labour room dan salin pakaian. Masa masuk tu, kaklong ingatkan tu bilik kaklong, rupanya wad bersalin. Lokasi dia betul² depan meja nurse. Best, ada tv dan bilik air sendiri. Inilah katil baby. Teruja sangat kaklong tengok katil kosong ni. Tak lama lagi ia akan ada penghuninya. Permandangan dari atas katil labour room. Takde apa buat selain tengok tv Dalam pukul 11pagi doktor datang nak check bukaan dan induce. Katanya kalo 2 kali induce tak buka juga kena bedah. Alaaa.. Taknak. Taknak bedah. Lepas induce, kaklong jalan² nak bagai cepat buka. Pastu pukul 1 tengahari datang misi bawa makanan. Sedap sangat tau! Macam nak duduk sini hari² je Tapi kaklong dah mula bosan duk kat wad ni. Nurse kata kene duk wad sampai bersalin. Nak kata boring, memang boring. Pukul 6 petang doktor datang check b

Kawan-kawan